Kristijan Medvešček in Ana Zupan najhitrejša - RTC Krvavec
  • 04 25 25 911
  • SI
Rezervacija

Kristijan Medvešček in Ana Zupan najhitrejša

Krvavec, 2. 6. 2015

Zadnjo majsko soboto smo na Krvavcu premierno spremljali dirko gorskih kolesarjev, ki so se v finalu spustili z vrha Krvavca in nato pri zgornji postaji kabinske žičnice zavili na novo progo Rock’n’Flow Trail. Tako je na krvavških strminah prvič potekala tekma serije SloEnduro, pod vodstvom Anžeta Bizjaka in v skupni organizaciji ŠD Bam.Bi in RTC Krvavec.

Po dopoldanskih treningih so se kolesarji pomerili na kvalifikacijski vožnji, ki je služila za razpored kolesarjev na štartu finalne vožnje s skupinskim štartom z vrha Krvavca na višini 1850 m.

Najhitrejši med moškimi

V peterici kolesarjev, ki so startali s prvega startnega položaja v finalni vožnji, je potekal boj za prvo in tretjo mesto. Že ob vstopu na Rock’n’Flow Trail sta povedla Peter Mlinar (KK Črn Trn) in Kristijan Medvešček, ki je na koncu dobil dvoboj. Preostali trije kolesarji pa so se borili za tretje mesto, ki si ga je z odlično vožnjo in prehitevanjem vse do cilja privozil Jure Cindro (KD Rajs Funsports).

Najhitrejše med ženskami

Med moškimi so bile na skupnem štartu enakovredno pomešane tudi ženske, ki pa so na cilj pripspele v obratnem vrstnem redu, kot so se uvrstile na kvalifikacijah: Ana Zupan (energijateam.com) se je prebila pred obe tekmici, Tina Rejc  je v cilj prišla druga, Nina Rupnik (MBK SportR.si) pa tretja.

Obširnejšo reportažo z dogodka in pregled uvrstitev po kategorijah si lahko ogledate na spletni strani SloEnduro.

Otvoritev proge

Uspešen dogodek pa je bil obenem tudi priložnost za slovesno otvoritev - v družbi več kot 100 gorskih kolesarjev smo uradno otvorili novo kolesarsko traso Rock’n’Flow Trail, ki poteka od zgornje do spodnje postaje kabinske žičnice. Rock’n’Flow vabi vse ljubitelje downhilla, da si privoščite več zaporednih spustov, saj se lahko na start vedno znova popeljete s kabinsko žičnico.


Nekaj foto utrinkov

Avtor fotografij je Matej Špehar.

Informacije
foto točka