CULI HIKE

Odkrijte skrivnosti in lepote planine Krvavec in uživajte v kulinaričnih dobrotah z najlepšimi razgledi po vaši izbiri. Nov turistični produkt za posameznike ali skupine v lepih in suhih mesecih.

CULI HIKE je kulinarični pohod po planini Krvavec, poln odkrivanj lepot Krvavca in razvajanj s kulinaričnimi dobrotami. Obiskovalci v jedeh uživajo na različnih lokacijah. Zgodba se začne na spodnji postaji kabinske žičnice in nadaljuje na atraktivnih lokacijah na planini. Jedi so večinoma tradicionalne s pridihom modernega. Predstavljene pa so na še posebej unikaten način – v culi, ki jo obiskovalci lahko nosijo s seboj.

Planina Krvavec je čudovito zatočišče pristne narave kjer še živi tradicija. V poletnih dneh se krave in ovce še svobodno pasejo in uživajo v vseh danostih narave, obiskovalci pa lahko začutijo svobodo prostora, telesa in misli.

Doživetje je namenjeno posameznikom ali zaključenim skupinam in sledi strategiji Slovenske turistične organizacije po oblikovanju 5* doživetij, torej posebnih doživetij z višjo dodano vrednostjo.

»Culi hike« je kulinarično popotovanje (culi hike – kulinarični pohod) po planini Krvavec, kjer obiskovalce navdušimo tako s kulinariko, kot tudi z znamenitostmi Krvavca. Predviden je 4-hodni jedilnik višje kakovosti - jedilnik z jedmi, ki inspirirajo s pogledom in z okusom. Obiskovalci si jedi postrežejo na različnih lokacijah, nekaterih bolj znamenitih, nekaterih bolj skritih. Primerno za pare ali manjše skupine.

Zgodba se odvija:

• 1. postanek je na spodnji postaji kabinske žičnice. Pričaka vas lesena gajbica s smoothijem in priloženim zemljevidom z napotki o poteku culi hike poti.

• 2. postanek je zgornji postaji kabinske žičnice, vsak prejme culo z vključenimi jedmi. Nato ju zemljevid usmeri na krajši pohod do nekaj predlaganih točk, kjer laho v miru uživata v kulinaričnih dobrotah. Nadaljujeta pot do 3. postanka. S seboj tja prineseta tudi culo.

• 3. postanek je v Hotelu Krvavec, restavracija ali terasa s pogledom (odvisno od vremena in/ali želje). Culi hikerja pričaka lepo dekorirana miza kjer sta postrežena z glavno jedjo in vinom oz. pijačo po izbiri. Sledi coffee time in sladica.

Sladico lahko na željo postrežemo tudi na terasi hotela oz. v restavraciji, po prvotnem načrtu pa po zemljevidu nadaljujeta pot na krajši pohod do Plečnikove kapele Marije Snežne.

• 4. postanek je ob Plečnikovi kapeli Marije Snežne, kjer ob sladkanju sledi prelep razgled na Ljubljansko kotlino, okoliške vrhove in znamenitosti.

Info na: komerciala9@rtc-krvavec.si ali komerciala8@rtc-krvavec.si


Also check

Marriages

A winter fairy tale in white or a wedding in the middle of flowering pastures? Marriage is a special event in the life of each of us. Experience the most beautiful day in your life in the arms of the mountains at the highest wedding location in Slovenia. If you want a different, unique and inimitable wedding in the heart of the Kamniško - Savinjske Alps, HOTEL KRVAVEC is the right choice.

Adventure park

Krvavec summer park with active adventures offers the possibility of playing, active leisure and all-day outdoor fun. It is intended for young, individual recreationalists or groups and families. It includes as many as 5 different activities that complement each other, so you can experience everything in one day.

Bike park Krvavec

Bike park Krvavec with its diverse trails offers a varied adrenaline experience for all tastes and so descending on our trails is right for everyone.

Cable car dinner

Treat yourself to an unforgettable culinary meal. Your gondola is already waiting for you!

The Krvavec adventure

The Krvavec Adventure is a great way of discovering the mystery of Krvavec, which will surely delight visitors