Bike Park - RTC Krvavec
  • 04 25 25 911
  • SI
Rezervacija

Bike Park

17 km zahtevnih vzponov in adrenalinskih spustov po asfaltnih in makadamskih poteh.
Je kaj lepšega kot z vetrom v laseh z lastno močjo mišic in energije nabirati kilometre v prijaznem okolju svežega gorskega zraka in čudovitih razgledov? Za marsikoga je kolesarjenje postalo slog življenja oziroma nujna sprostitev ter vir energije in idej po napornem vsakdanu. Bogata kolesarska ponudba, infrastruktura ter možnost izposoje koles na Krvavcu zadosti prav vse, naključne, rekreativne in tekmovalne kolesarje.

Rock'n'Flow trail

Spuštaši boste navdušeni! Gorsko kolesarska proga Rock'n'Flow trail med zgornjo in spodnjo postajo kabinske žičnice je namenjena vsem tistim, ki obožujete dolge spuste in se ne želite vzpenjati na lasten pogon. Speljana je po dinamičnem terenu in zasnovana tako, da je namenjena širšemu krogu gorskih kolesarjev, s svojimi 850 m višinske razlike pa zadovolji tudi najbolj zahtevne.    

Konfiguracija proge ob večji hitrosti omogoča drznejše vožnje čez bande in skoke čez valove. Na grbinah in skakalnicah ob počasnejši vožnji ostanejo kolesarji v stiku s podlago, kar omogoča varno uživanje pri adrenalina polnem spustu skozi gozd.

Scott trail

Scott trail vsebuje zemeljsko oblikovane bande, valove in skakalnice lažje zahtevnostne stopnje in je primeren za širši krog uporabnikov z različnimi kolesarskimi izkušnjami. S štartno točko pri Hotelu Krvavec (1600 m) in končno točko v Gospinci pri zgornji postaji kabinske žičnice (1470 m), se park v gozdu razteza na dolžini 1,5 km.  

Cross Country

Za tiste, ki se želite preznojiti z vožnjo v klanec, poleg tega pa uživati v čudovitih razgledih, je cross country trail po Krvavcu idealna izbira. Da pa do izhodišča ni prenaporno, si lahko pomagate s kabinsko žičnico.

Gorski vzponi

Eden najbolj prepoznavnih gorskih kolesarskih vzponov v Sloveniji ima izhodišče v Cerkljah oziroma natančneje v Gradu (440 m), preko Ambroža pod Krvavcem in Jezerc pa se konča pri Hotelu Krvavec (1600 m) v skupni dolžini 15 km. Gre za kombinacijo asfalta in makadama s težjimi vzponi.

Zanimiva in atraktivna je tudi gorska kolesarska pot od Hotela Krvavec (1600 m) do Velikega Zvoha (1970 m), ki je v celoti makadamska in vsebuje težje vzpone.

Kako to delajo najboljši? Hvala Unior Tools Team ekipa in čim boljše rezultate v svetovnem pokalu. (Y)

Posted by Krvavec on Friday, June 12, 2015

Informacije

Poglejte si tudi:

Cenik storitev

Cenik storitev

Rent a bike

Rent a bike

Kolesarske poti na Krvavcu

Kolesarske poti na Krvavcu

Kabinska žičnica

Kabinska žičnica

Informacije