Pot pastirskih škratov na Krvavcu - RTC Krvavec
  • 04 25 25 911
  • SI
Rezervacija

Pot pastirskih škratov na Krvavcu

Pastirski škratje se nastavljajo gorskemu soncu in vas pričakujejo, da vam kakšno ušpičijo. In ne pozabi, vsako nedeljo bo organiziran voden pohod po poti, kjer za ceno 5 EUR prejmete tudi kupon za krvavško malico! OBVEZNA je prijava preko spodnjega obrazca! 

Podajte se na Pot pastirskih škratov na Krvavcu, ki odstira skrivnosti pastirske planine in je prava družinska dogodivščina! In ne pozabi, vsako nedeljo bo organiziran voden pohod po poti! OBVEZNA je predprijava preko spodnjega obrazca!

Pravljično-doživljajska pot vas popelje skozi gozdove in prostrane pašnike Krvavca ter vas nahrani z dih jemajočimi razgledi. A kako šele razburka vašo domišljijo! Podajte se na lov za biseri ajdovskih deklic, obiščite Škratov vrt, izkusite življenje v Pastirski bajti in prisluhnite Gori zvokov

Kdor dobro opazuje in začuti naravne lepote Krvavca, ta bo z lahkoto razrešil čarobni izrek, ki prežene škratji urok in prinese pravo pastirsko nagrado.

S pomočjo Škratove beležke in pedagoško didaktičnih tabel na poti otroci rešujejo naloge ter iščejo simbole škratorunščine, starodavne škratovske pisave. Posebna čustva in doživetja ob poti dodatno spodbuja kar 16 lesenih skulptur živali s Krvavca in škratov. 

Na blagajni spodnje postaje RTC Krvavec kupite paket, ki vsebuje prevoz s kabinsko žičnico in štirisedežnico Tiha dolina ter Škratovo beležko

Samostojna Škratova beležka, ki je vstopnica za pravljično-doživljajsko pot, pa je naprodaj v Brunarici Sonček na Krvavcu.

Sprehodite se po Poti pastirskih škratov na Krvavcu, ki je polna presenečenj!

 

Rezervacija za voden pohod po Poti pastirskih škratov na Krvavcu

Opis Poti pastirskih škratov na Krvavcu

Zemljevid Poti pastirskih škratov na Krvavcu

Cenik Poti pastirskih škratov na Krvavcu 2019

Škratova foto točka

Partnerji projekta

Pot pastirskih škratov na Krvavcu je nova pravljično-doživljajska pot, ki je inovativen integralen turistični produkt. Temelji na izvirni zgodbi iz nove slikanice O pastirjih in škratih s Krvavca avtorja Uroša Grilca in ilustratorja Gorazda Vahna in povezuje ključne identitetne elemente Krvavca: pašništvo, zdravilna zelišča ter življenje v gorah. Otroci slednje doživljajo, se o teh temah učijo in jih spoznavajo na neposreden in zabaven način. 

Gre za izvirno in posebno pridobitev, ki je v tem delu Evrope edinstvena. Namenjena je družinam, šolam in vrtcem kot odlično okolje za gibanje v naravi ter učenje o naravi in kulturi na drugačen način, skozi doživetje. Projekt želi otrokom in družinam olajšati vstop v svet pohodništva, saj jim zagotavlja pristno izkušnjo slovenskih planin. Projekt sodi v sam vrh ponudbe družinskega turizma. 

S strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo je Pot Pastirskih škratov prepoznan kot inovativen integralni turistični produkt. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


Povezava: Evropska kohezijska politika v Sloveniji.

Slikanica O pastirjih in škratih s Krvavca

Slikanica je napeta pripoved o dveh pastirčkih, ki prvič čisto sama paseta svojo čredo na Krvavcu. Ni jima lahko, saj ju poskušajo s planine na vse načine pregnati zoprni pastirski škratje. Kaj le škratje skrivajo na gori, da so tako neusmiljeni do pastirjev? Bosta pastirčka zmogla dovolj poguma in se postavila po robu škratji nadlogi?

Zgodba o pristnem pastirskem življenju in divji naravi gora vas bo zagotovo spodbudila, da se odpravite na pohajkovanje po Krvavcu. Zgodba O pastirjih in škratih s Krvavca namreč ustvarja zgodbo o zgodbi. Avtorja Uroš Grilc in ilustrator Gorazd Vahen sta z novo slikanico ustvarila pripoved, ki jo lahko na prav poseben način doživimo v resničnem gorskem svetu. Samo na Krvavcu! 


Cena: 12,95 eur.

Naročilo za nakup: Škrateljc 

Naprodaj tudi na Blagajni RTC Krvavec ali v Brunarici Sonček. 

Informacije
foto točka