Šolar na smuči - RTC Krvavec
  • 04 25 25 911
  • SI
Rezervacija

Šolar na smuči

Slovenski projekt smučarskega ozaveščanja šolskih otrok

Akcija Šolar na smuči je slovenski projekt smučarskega ozaveščanja šolskih otrok. Akcija je nastala s ciljem popularizacije smučanja med otroki in vsako leto doseže zelo pozitiven odziv šol po vsej Sloveniji. V akciji vsako leto sodeluje več kot 2000 otrok, ki se s smučišč vračajo z novo življenjsko izkušnjo in iskrami v očeh, predvsem tisti, ki so se s tem športom srečali prvič,takšnih pa je kar polovica. Akcija namreč ponuja enkratno priložnost, da vašim učencem omogočite brezplačen, voden smučarski dan na snegu, na enem izmed smučarskih centrov, ki so vključeni v akcijo.

V tej zimi bo akcija namenjena četrtošolcem in petošolcem, v terminu od 16. do 20. januarja. 

V organizacijo akcije so poleg pobudnika in nosilca, smučarskega centra Krvavec (ASK Triglav in Šola snežnih športov Krvavec), vključeni še smučarski centri Rogla (SD Unior Celje - Alpska šola), Mariborsko Pohorje (ASK Branik Maribor), Cerkno (SD Novinar) in Vogel (Alpinsport).

Partnerji pri organizaciji projekta so:

  • Smučarska zveza Slovenije – alpske discipline,
  • Zavod za šport RS Planica in 
  • Ministrstvo za notranje zadeve – Policija. 

Še posebej smo ponosnina ambasadorja akcije Šolar na smuči, nekdanjega vrhunskega smučarja, Jureta Koširja, ki bo na vsaki lokaciji poenkrat aktivno prisoten na snegu. Obljubljeno pa je tudi, da se nam en dan zopet pridruži tudi častni pokrovitelj akcije, predsednik države, Borut Pahor. 

Prijave

Akcija je namenjena šolam, ki četrtošolce in petošolce lahko prijavijo do vključno 5. januarja 2017.

Število prijav je zaradi omejenih kapacitet smučarskih centrov omejeno na 100 otrok na dan na smučarski center. Prijave se zbirajo izključno preko spletne aplikacije ŠŠT - https://app.sport.si/ in se zbirajo do zapolnitve prostih mest. 

Rok za prijavo je 05. 01. 2017. Po zaključenih prijavah bodo prijavljene šole prejele nadaljnja navodila, v povezavi z izvedbo akcije. 

Partnerji projekta

Šolar na smuči 2016

V akciji Šolar na smuči smo v štirih smučarskih centrih (Krvavec, Rogla, Mariborsko Pohorje in Vogel) skupaj s partnerji projekta s smučanjem ozavestili 1967 otrok, od tega 1279 začetnikov. Akcija je potekala od 9. - 12. februarja 2016. Več o lansko letni akciji si lahko preberete v poročilu in si ogledate kratek film.


Informacije
foto točka