Dolga njiva je najbolj slikovita in idilična planina daleč naokoli. Zdi se, kot da se je čas sploh ne bi dotaknil.
Pastirji so jo poseljevali že v rimskem času, črede ovac in konj pa se še danes pasejo na prostranih zelenih pašnih pobočjih.

Poleti se lahko tako, vsako soboto ob 10.00 uri, priključite skupini pohodnikov, ki se z vodičem odpravijo na to prelepo pot. S culo na rami, v kateri se skriva okrepčilna alpska malica, se boste od zgornje postaje kabinske žičnice sprehodili mimo Hotela Krvavec ter proti Zvohu, kjer se tik pred vrhom pot usmeri levo proti planini po imenu Dolga njiva. Tam nas čaka pravljični travnik, kjer se ob pogledu na konje in črede ovac ter idiličnih razgledih na Alpe, okrepčate z alpsko malico in se po počitku odpravite nazaj proti izhodiščni točki.

Cena izleta:

  • 19,00 EUR (vključena malica v culi in vodič)
  • 29,90 EUR (vključen prevoz s kab. žičnico + malica v culi in vodič)
  • 10,00 EUR (cula)

Za več informacij izpolnite obrazec za povpraševanje.


Preverite še

Poroke

Zimska pravljica v belem ali poroka sredi cvetočih pašnikov? Poroka je poseben dogodek v življenju vsakogar izmed nas. Doživita najlepši dan v vajinem življenju v objemu gora na najvišji poročni lokaciji v Sloveniji. Če si želita drugačno, enkratno in neponovljivo poroko v osrčju Kamniško – Savinjskih Alp je HOTEL KRVAVEC prava izbira.

Pot pastirskih škratov

Podajte se na Pot pastirskih škratov na Krvavcu, ki odstira skrivnosti pastirske planine in je prava družinska dogodivščina!

Pustolovski park

Pustolovski park Krvavec z aktivnimi doživetji ponuja možnost igre, aktivnega preživljanja prostega časa in celodnevne zabave na prostem. Namenjen je mladim, individualnim rekreativcem pa tudi skupinam ter družinam, ki uživajo v aktivnem preživljanju časa v naravi. Vključuje različne aktivnosti, ki se med seboj dopolnjujejo in tako v enem dnevu lahko doživite vse, kar si želite.

Adrenalinski spusti

Poletni park Krvavec, ponuja tudi 3 nore adrenalinske spuste z gorskimi go-karti in skiroji ali s kolesom po progi Bambino trail, ki je primerna za začetnike v gorskem kolesarstvu in otroke od 7. leta dalje oziroma tiste, ki merijo 140 cm ali več v višino.

Bike park

Bike park Krvavec s svojimi raznolikimi traili ponuja pestro adrenalinsko doživetje za vse okuse, zato so spusti po hribu nazdol pravšnji za vsakogar.