Podajte se na Pot pastirskih škratov na Krvavcu, ki odstira skrivnosti pastirske planine in je prava družinska dogodivščina!

Pravljično-doživljajska pot vas popelje skozi gozdove in prostrane pašnike Krvavca ter vas napolni s svojimi dih jemajočimi razgledi. Podajte se na lov za biseri Ajdovskih deklic, obiščite Škratov vrt, izkusite življenje v Pastirski bajti in prisluhnite Gori zvokov!

Kdor dobro opazuje in začuti naravne lepote Krvavca, ta bo z lahkoto razrešil čarobni izrek, ki prežene škratji urok in prinese pravo pastirsko nagrado.

S pomočjo Škratove beležke in pedagoško didaktičnih tabel na poti otroci rešujejo naloge ter iščejo simbole škratorunščine, starodavne škratje pisave. Posebna čustva in doživetja ob poti dodatno spodbuja kar 16 lesenih skulptur živali in škratov s Krvavca.

Vsako drugo soboto v poletju imamo brezplačno vodenje po Poti pastirskih škratov - termini:

22.7.2023 - zbor ob 10. uri na zgornji postaji kabinske žičnice

5.8.2023 - zbor ob 10. uri za zgornji postaji kabinske žičnice

19.8.2023 - zbor ob 10. uri na zgornji postaji kabinske žičnice.

Na blagajni spodnje postaje RTC Krvavec kupite paket, ki vsebuje prevoz s kabinsko žičnico in štirisedežnico Tiha dolina ter Škratovo beležko.

Samostojna Škratova beležka, ki je vstopnica za pravljično-doživljajsko pot, je naprodaj tudi v Brunarici Sonček na Krvavcu.

Sprehodite se po Poti pastirskih škratov na Krvavcu in doživite polno škratjih presenečenj!


Preverite še

Poroka v Hotelu Krvavec

Zimska pravljica v belem ali poroka sredi cvetočih pašnikov? Poroka je velik življenjski dogodek, zato svoj najlepši dan okronajta s poroko v objemu gora na najvišji poročni lokaciji v Sloveniji. Če si želita drugačno, enkratno in neponovljivo poroko v osrčju Kamniško – Savinjskih Alp je HOTEL KRVAVEC prava izbira.

Pustolovski park

Pustolovski park Krvavec z aktivnimi doživetji ponuja možnost igre, aktivnega preživljanja prostega časa in celodnevne zabave na prostem. Namenjen je posameznikom, skupinam in družinam, da lahko res koristno uporabijo svoj skupni čas.

Bike park

Bike park Krvavec s svojimi raznolikimi traili ponuja pestro adrenalinsko doživetje za vse okuse, zato so spusti po hribu nazdol pravšnji za vsakogar.

Večerja na zajli

Privoščite si nepozabno kulinarično zajlanje. Vaša gondola vas že čaka!

Pustolovščina Krvavec

Za vse, ki ljubite v svet pohodništva in v planinah iščete izvirna doživetja, je Pustolovščina Krvavec pravi izziv.