Aktivno preživet večer in globok stik z naravo na turnih smučkah v soju čelnih svetilk in progi SKI ALP in označeni trasi SPEEDUP.

Čar turnega smučanja je v ritmičnem vzponu in spustu po neurejenem pobočju, zunaj ratrakirane proge in v neverjetnih razgledih na okoliške hribe ter dolino. V zadnjih letih je postalo ena najbolj priljubljenih oblik rekreacije v zimskem času, saj omogoča snežno uživanje proč od gneče in popolno užitje zimskih gora.

TURNA SMUKA TAKO ZA ZAČETNIKE KOT TUDI ZA ŽE IZKUŠENE

Turna smuka zajema fizično aktivnost celega telesa in učenja veliko gorniških in seveda smučarskih veščin. Urejeno smučišče je super za prve turne korake, s turnim vodnikom pa se lahko naučite pravilnega vzpenjanja, obratov, spustov, seznanite pa se tudi z vso potrebno turno opremo. Osnovna oprema so turne smuči in kože, turne vezi, turni smučarski čevlji ter teleskopske palice. Za večjo varnost priporočamo uporabo čelade. Na Krvavcu potekajo tudi turna srečanja, ki se jih udeležite na lastno odgovornost, prav tako pa sami poskrbite za svojo varnost in upoštevate navodila upravitelja smučišča.

Turno smučanje je omogočeno vsak dan od 8.30 - 16.00 ure, OB PETKIH IN SOBOTAH od 17.00 do 19.00. Izposojevalnica smuči in turne opreme Jecom d.o.o. obratuje od 16.15 do 19.15. in se nahaja ob spodnji postaji 4-sedežnice Tiha dolina in je možna samo z osebnim dokumentom in ob predhodni rezervaciji in podpisani Izjavi o strinjanju s pogoji izposoje. Izposojena oprema se mora obvezno vrniti ob petkih in sobotah do 19:15 ure, med tednom pa najkasneje do 16.00 ure. Kabinska žičnica ob petkih in sobotah obratuje do 20.00.

UČITELJ IN VODNIK TURNEGA SMUČANJA

Začetnikom turnega smučanja priporočamo najem vodnika oz. učitelja, ki vas bo vpeljal v osnove turnega smučanja, rokovanja z opremo in poskrbel, da boste varno opravili s prvim vzponom in spustom na turnih smučkah. Potrebna je rezervacija vsaj 2 dni pred srečanjem na krvavec@jecomsport.si

SKI ALP proga je odprta od 17.00 – 19.00 ure (informacije o progi dobite na spodnji postaji kabinske žičnice in na spletni strani www.rtc-krvavec.si). Potrebujete SKI ALP vozovnico, kjer je vključena povratna kabinska žičnica. Za izkušene turne smučarje je zanimiv nakup sezonske SKI ALP karte s kabinsko žičnico ali brez.

Izposoja opreme

V Jecom d.o.o. na Krvavcu vam nudimo možnost izposoje popolnoma nove turno smučarske opreme (potrebna predhodna rezervacija na krvavec@jecomsport.si

Kodeks obnašanja turnih smučarjev na smučišču Krvavec V času obratovanja smučišča od 8.00 -16.00 ure

• dovoljeno vzpenjanje po označeni trasi "SPEEDUP"

• dovoljeno vzpenjanje s turnimi smučmi ob robu smučarske proge (ko zaradi pomanjkanja snega ali drugih stvari ni možno vzpenjanje po trasi)

• prečkanje smučarskih prog ni dovoljeno

• priporočamo posebno pazljivost na prelomnicah

• upoštevajte navodila in priporočila nadzornikov smučišča.

V času urejanja smučišča od 17.00 – 8.00 ure je smučišče ZAPRTO !

TEMABUILDING S SANKANJEM IN TURNIM SMUČANJEM

ZA VEČJE SKUPINE NAD 30 OSEB omogočamo tudi sankanje izven rednih terminov. DOBRODOŠLI NA DOŽIVETE TEAMBUILDINGE s sankanjem, turnim smučanjem in/ali v kombinaciji obojega. Za dodatne informacije pišite na e-naslova komerciala8@rtc-krvavec.si ali komerciala9@rtc-krvavec.si


Preverite še

Poroke

Zimska pravljica v belem ali poroka sredi cvetočih pašnikov? Poroka je poseben dogodek v življenju vsakogar izmed nas. Doživita najlepši dan v vajinem življenju v objemu gora na najvišji poročni lokaciji v Sloveniji. Če si želita drugačno, enkratno in neponovljivo poroko v osrčju Kamniško – Savinjskih Alp je HOTEL KRVAVEC prava izbira.

Pustolovski park

Pustolovski park Krvavec z aktivnimi doživetji ponuja možnost igre, aktivnega preživljanja prostega časa in celodnevne zabave na prostem. Namenjen je mladim, individualnim rekreativcem pa tudi skupinam ter družinam, ki uživajo v aktivnem preživljanju časa v naravi. Vključuje različne aktivnosti, ki se med seboj dopolnjujejo in tako v enem dnevu lahko doživite vse, kar si želite.

Bike park

Bike park Krvavec s svojimi raznolikimi traili ponuja pestro adrenalinsko doživetje za vse okuse, zato so spusti po hribu nazdol pravšnji za vsakogar.

Večerja na zajli

Privoščite si nepozabno kulinarično zajlanje. Vaša gondola vas že čaka!

Pustolovščina Krvavec

Za vse, ki vstopate v svet pohodništva in v planinah iščete izvirna doživetja, je Pustolovščina Krvavec pravi izziv.