Novice - RTC Krvavec
  • 04 25 25 911
  • SI
Rezervacija

Novice

ODLOK o turistični taksi v Občini Cerklje na Gorenjskem

INTERREG ALPINE SPACE

Podjetje RTC Krvavec d.d.; je v partnerstvu s podjetij iz alpskih držav, torej Francije, Italije, Švice, Nemčije, Avstrije in Slovenije; uspešno kandidiral za nepovratna finančna sredstva iz programa Interreg - območje alp.  Projekt, ki bo trajal od 17.04.2018 do 16.4.2021, vzpodbuja delovne procese, nakup opreme in implementacijo orodij, ki pripomorejo k zmanjšani porabi energije. Vrednost celotnega partnerstva znaša 2.375.883,55 €, Krvavec pa bo v tem triletnem obdobju imel na voljo 246.448 EUR, s katerimi bo poskušal zmanjšati porabo energije ter s tem posledično vplivati na zmanjšanje toplogrednih plinov v gorskih območjih in racionalizirati lastne stroške.

V projektu se bomo osredotočili na nekatere že preizkušene prakse partnerjev ter implementirali metode in opremo, ki smo jih že prepoznali kot učinkovitejše, nismo pa za njih imeli razpoložljivih sredstev. 

Smo gorski center, ki je za merila sosednjih alpski držav majhno in smo zato toliko bolj ponosni, da v projektu sodelujemo z gorskimi centri, kot sta Madona di Campiglio in Les Oress. Poleg direktnih učinkov, ki jih projekt predvideva, se nadejamo tudi širšega učinka sodelovanja z večjimi in renomiranimi podjetji iz naše branže.  

PROJEKT FINANCIRA EVROPSKA UNIJA IZ ESRR

Informacije
foto točka