Tekači in pohodniki napadli in zavzeli Krvavec ''Zvoh night attack'' - RTC Krvavec
  • 04 25 25 911
  • SI
Rezervacija

Tekači in pohodniki napadli in zavzeli Krvavec ''Zvoh night attack''

Smučišče Krvavec, 31. 1. 2015

Skoraj 100 tekačev in tekačic ter 50 pohodnikov je včeraj v večernih urah iz smeri Gospince napadlo Zvoh in ga po dobrih 20 minutah tudi zavzelo. Zastavo je na vrhu prvi dvignil Matjaž Mikloša ''Mike'', ki je v ciljnem finišu ugnal prekaljenega gorskega tekača Simona Aliča, za njima pa je na tretjem mestu končal vsestranski Simon Novak. Pri borkah pa je največ moči pokazala mlada reprezentantka Sara Jaklič iz Šmarnogorske naveze, sledila pa sta ji Petra Mikloša (Majkova sestra) in Karmen Klančnik.

Ni šlo za vojaški napad ampak prav posebno, nočno, tekaško preizkušnjo, ko so tekmovalci po smučiščih Krvavca tekli prav do vrha Zvoha. 500 višinskih metrov so v soju bakel, najboljši premagali v dobrih 20 minutah. Novo zapadli sneg je tek naredil izjemno zahtevnega, saj se je pod nogami tekačev precej mlel in ni omogočal dobrega oprijema. Ključnega pomena je bilo dobro usklajevanje nog in rok, pohodne palice so bile dobrodošla pomoč. Tako bo rekord proge zagotovo ogrožen že ob prihodnji ponovitvi, če bo snežna podlaga le nekoliko bolj trda.

Prostovoljci Kranjske zimske tekaške lige so ob pomoči RTC Krvavca progo osvetlili s preko 200 baklami in zadovoljstvo udeležencev teka in pohoda je bilo veliko. Svoje so naredili še glasni pohodniki, ki so tekače spodbujali vzdolž celotne proge. Podelitev pokalov in nagrad sponzorjev Intersporta, Salomona ter Red Bulla pred Hotelom Krvavec je prav tako minila v soju bakel, tako da je bil tudi zaključek prireditve odličen.

Prireditev v takšnem ambientu je navdušila marsikoga in prihodnje leto si lahko obetamo drugo ponovitev napada, čeprav je že prvi uspel v celoti in je bil Zvoh zavzet.

IZJAVE:

Matjaž Mikoša ''Mike'', zmagovalec med tekači: ''Tekma je bila vrhunski nocni spektakel, ki se brez težav lahko primerja s Kitzbuhelskim Verticalom. Za naše razmere je organizatorju uspelo privabiti zelo veliko tekmovalcev, sem pa prepričan , da jih bo naslednje leto se vecč. Tekma je bila zelo napeta, saj smo se za zmago udarili šele proti koncu. Še enkrat hvala za super organizacijo ter še najpomenbnejše, za skupno druzenje. Se vidimo prihodnje leto''.

Sara Jaklič, zmagovalka med tekačicami: ''Na začetku nisem vedela, kaj naj od take tekme pričakujem, saj je bil teren precej mehak. Ko sem začela teči, je pa kar šlo. Odlična tekma in vzdušje - pohvala organizatorjem. Se vidimo naslednje leto!

Klemen Udovič, Kranjska zimska tekaška liga: ''Člani naše tekaške lige, ki so redni udeleženci teka Streif Vertical v Kitzbuhelu, so prišli z idejo o organizaciji česa podobnega pri nas in strmina Zvoha se nam je zdela kot nalašč. Akcija je stekla in ob odlični podpori RTC Krvavca smo prireditev izpeljali kot je treba. Ko je v vetru zagorela še zadnja bakla proti cilju smo se oddahnili in samo še pričakali tekače. Zadovoljni obrazi tekmovalcev po tekmi so največ kar lahko organizator dobi. Z mislimi pa smo že pri drugi ponovitvi napada in obeta se nam dvoboj gorskih tekačev proti turnim smučarjem, kdo bo koga?

FOTOGALERIJA IN VIDEO

Na tej povezavi si lahko ogledate GALERIJO FOTOGRAFIJ

Avtor fotografij je Miha Rekar.

REZULTATI MOŠKI

REZULTATI ŽENSKE

Informacije
foto točka