Dan slovenskih planinskih doživetij - RTC Krvavec
  • 04 25 25 911
  • SI
Rezervacija

Dan slovenskih planinskih doživetij

Krvavec, 15. 6. 2015

Čeprav na Krvavcu ni snega, je minulo soboto planino obiskalo kar dva tisoč ljubiteljev pohodništva in kolesarstva. Vroča junijska sobota je bila v hribih prav prijetna in odrasli, mladi ter čisto majhni planinci so uživali v celodnevnem dogajanju v organizaciji Planinske zveze SlovenijePlaninskega društva Kranj in RTC Krvavec.

Na planini so jih pričakali vodeni pohodniški in kolesarski izleti, ustvarjalne in orientacijske delavnice, prikaz gorskega reševanja, razstava ob 120-letnici Planinskega vestnika, sprevod praporščakov planinskih društev, letni kino in še mnogo drugega. 

Planinska zveza Slovenije že več kot 30 let praznuje dan slovenskih planincev - dan, ki že tradicionalno pomeni začetek poletne planinske sezone, ki traja do sredine septembra in v gore privabi največ ljubiteljev.

Poleg planinarjenja je bila priložnost tudi za spoznavanje planinske opreme in njene pravilne uporabe, ki so jo na stojnicah predstavljali različni ponudniki. Mladi pohodniki so se lahko udeležili orientacijskega iskanja skritega zaklada, slikali na kamne in plezali na plezalnem stolpu. Zvečer so v Planinskem domu na Gospincu predvajali slovenska gorniška filma Sfinga in Aljažev stolp – Ta pleh ima dušo! Čez dan pa so se planinci vseh generacij lahko udeležili različnih vodenih planinskih pohodov, ljubitelji gorskega kolesarstva pa so uživali v vodenih turah.

O tem, kako lepo je v slovenskih gorah in kako je uživala pisana množica na Krvavcu, pa je v širno Slovenijo segel tudi glas Vala 202. 


Informacije
foto točka