Splošni pogoji spletna trgovina

Splošni pogoji: Poletje 2022Splošni pogoji: Zima 2022/2023

Splošni pogoji za spletno trgovino

1. SPLETNI NAKUP

Pogoji spletne prodaje smučarskih vozovnic

I. SPLOŠNO

 1. Naslednji pogoji veljajo za nakup smučarskih vozovnic na spletni strani www.skipass.krvavec.eu.
 2. RTC Krvavec d. o. o. (v nadaljevanju prodajalec) kupcu spletne prodaje (v nadaljevanju kupcu) pred nakupom omogoča vpogled v ponudbo in cene smučarskih vozovnic za Krvavec.
 3. Kupec prejme potrdilo o nakupu na navedeni e-naslov. Vozovnica velja kot račun.
 4. Spletna prodaja je omogočena 24 ur na dan.
 5. Poleg teh pogojev spletni nakup določajo tudi Splošni pogoji poslovanja prodajalca, vendar le, če iz naslednjih pogojev ni razvidno drugače.

II. NAKUP

 1. Na spletni strani www.skipass.krvavec.eu je mogoč nakup vseh smučarskih vozovnic, ki so objavljene v uradnem ceniku za smučišče Krvavec. Prodajalec si pridržuje pravico, da določene ugodnejše vozovnice prodaja le na blagajni smučišča Krvavec.
 2. Za vsak spletni nakup mora kupec soglašati s Pogoji spletne prodaje smučarskih vozovnic.
 3. Ob nakupu kupec obvezno vpiše ime, priimek, naslov, kontaktno telefonsko številko, elektronski naslov in naslov za dostavo, pravne osebe pa tudi naziv podjetja ter davčno številko.
 4. Kupec iz seznama kart izbere vozovnico in jo doda v košarico nakupa. V košarico je mogoče dodati neomejeno število smučarskih vozovnic. Za vse smučarske vozovnice veljajo pogoji o prodaji smučarskih vozovnic. Kupec lahko kupi smučarsko vozovnico za tekočo sezono. Smučarska vozovnica (razen urnih vozovnic in vseh sezonskih vozovnic) velja dve sezoni od datuma nakupa (datum je označen na vozovnici). Sezonske vozovnice veljajo od začetka smučarske sezone do zaključka obratovanja smučišča.
 5. Po uspešnem zaključku spletnega nakupa kupec prejme na elektronski naslov potrdilo o nakupu z vsemi podatki o naročilu.

III. PLAČILO, PREVZEM, DOSTAVA

 1. Nakupe je mogoče plačati s kreditnimi karticami ali po predračunu. Mogoče je plačati s kreditnimi karticami Mastercard, Visa, Karanta in Diners. Kupec mora navesti 16-mestno številko kartice, datum veljavnosti in CVC-kodo (3-mestna kontrolna številka, ki je zapisana na hrbtni strani kartice pri podpisu).
 2. Kupec izbere način prevzema naročenih smučarskih vozovnic. Kupcu je na voljo izbira dostava na dom ali prevzem na smučišču Krvavec.
 3. Kupec lahko smučarske vozovnice na smučišču Krvavec dvigne le s potrdilom o nakupu, ki ga je prejel na svoj elektronski naslov.
 4. Skupnemu plačilu nakupa se prišteje poštnina v višini 3 €, če kupec izbere dostavo na dom v Sloveniji in je znesek naročila nižji od 50€. Za dostavo v tujino, se nakupu prišteje poštnina v višini 5€. Dostava v tujino se izvaja le v države EU in v Srbijo, Bosno in Hercegovino, Makedonijo in Črno goro in na Hrvaško.
 5. Vsi nakupi vozovnic bodo obdelani in odposlani v 8 delovnih dneh po nakupu oziroma po avtorizaciji plačila. Rok za dostavo Pošte Slovenije je 3 delovne dni. Za pošiljanje pošiljk v mednarodnem prometu je predvideni rok za dostavo 8 delovnih dni.
 6. Če kupec pri nakupu določi, da bo vozovnico ali blago prevzel osebno, prodajalec na morebitno poznejšo zahtevo tega ne pošilja.
 7. Če kupec priporočene pošiljke smučarskih vozovnic ne prevzame in se ta vrne na naslov prodajalca, jo lahko kupec prevzame samo osebno pri prodajalcu brez dodatnih stroškov. Smučarske vozovnice (razen sezonske) se prevzamejo na kartomatu na spodnji postaji kabinske žičnice na Krvavcu, sezonske pa na blagajni. Prodajalec smučarskih vozovnic ne pošilja ponovno.

IV. ODGOVORNOST, PREKLIC, ZAMENJAVA

 1. Prodajalec ne nosi odgovornosti, če kupec smučarske vozovnice ne prejme pred načrtovanim odhodom na smučišče. Prodajalec prav tako ne nosi odgovornosti, če je na dan prihoda na smučišču slabo vreme.
 2. Kupec sam nosi polno odgovornost, da bo prevzel pošiljko, poslano s priporočeno pošto, oziroma jo bo osebno prevzel na izbranem prevzemnem mestu.
 3. Prodajalec ne odgovarja, če kupec smučarske vozovnice izgubi. Dvojnike se izdaja proti doplačilu.
 4. Dostavo izvaja Pošta Slovenije. Prodajalec ne nosi odgovornosti za izgubljeno pošto, napačno vročene pošiljke in kakovost dostave.
 5. Za zamenjavo smučarskih vozovnic veljajo Splošni pogoji poslovanja. Ni mogoče uveljavljati povračila poštnine.
 6. Odstop od nakupa blaga je mogoč v štirinajstih dneh od dneva dobave v skladu z določbami Zakona o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/2004). Povračila poštnine ni mogoče uveljavljati.

V. VARNOST IN ZASEBNOST OSEBNIH PODATKOV

 1. Prodajalec omogoča varnost nakupa. Na naših straneh zagotavljamo ustrezno zaščito pred nezaželenimi zlorabami. Spletna prodaja poteka v varnem načinu protokola HTTPS, ki uporablja SSL (Secure Sockets Layer). Podatki so kodirani s 128-bitnim ključem, ki preprečuje, da bi kdo prestregel kupčeve podatke.
 2. Vsi osebni podatki o kupcu se shranjujejo v bazi podatkov prodajalca, razen podatkov o plačilnih karticah. Podatki o karticah se obdelujejo na spletni strani banke in jih je treba pri ponovnem nakupu znova navesti. Za varovanje in obdelavo podatkov plačilnih kartic skrbi banka, ki omogoča popolnoma varne transakcije. Tako je onemogočena vsaka zloraba.
 3. Vsi podatki, ki jih kupec posreduje, bodo izključno v lasti RTC Krvavec, d. o. o. Varovani bodo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 86/2004) in ne bodo posredovani tretjim osebam, razen če to določa zakon. Uporabljeni bodo samo s kupčevim privoljenjem, in sicer tako, da prodajalec zagotovi nemoteni proces spletnega nakupa. Na željo kupca se bodo uporabili tudi za posredovanje obvestil, ponudbe in novosti.

VI. RAZNO

 1. Vozovnica je veljavna le v okviru podatkov, ki so na njej zapisani: vrsta vozovnice, veljavnost vozovnice.
 2. Za vse pritožbe, preklice naročil, reklamacije in dodatne informacije o naročanju ter nakupu preko spleta sta kupcu na voljo telefonska številka 04 25 25 911 in elektronski naslov info@rtc-krvavec.si.
 3. Potrdilo o nakupu, ki ga kupec prejme po elektronski pošti, ne velja namesto smučarske vozovnice in z njim kupec ne more uveljavljati plačane smučarske vozovnice. Na smučišču se mora kupec izkazati izključno z veljavno smučarsko vozovnico, ki jo prejme po pošti, ali jo prevzame osebno na prevzemnih mestih.
 4. Vse cene so v EUR in vključujejo DDV. Lahko se spremenijo brez predhodne napovedi.
 5. Navedene cene v spletni predprodaji vozovnic in blaga so nepreklicne in veljajo samo ob naročilu preko spleta.