Splošni pogoji

Splošni pogoji: spl. trgovinaSplošni pogoji: Poletje 2022

POGOJI POSLOVANJA ZIMSKA SEZONA 2022/23

1. Obiskovalcem priporočamo

 • da se PRED NAKUPOM SMUČARSKIH VOZOVNIC prepričajo o vremenskih in obratovalnih razmerah na smučiščih;
 • da dnevno sveže informacije o stanju na smučišču preverijo na spletni strani www.rtc-krvavec.si. Informacija vsebuje podatek o aktualnih vremenskih razmerah, snežnih pogojih, obratovanju naprav in dodatni ponudbi;
 • da si PRED ODHODOM NA SMUČIŠČE ogledajo panoramsko sliko smučišča na informacijskem panoju ob spodnji ali zgornji postaji kabinske žičnice in TV sliko na blagajnah in pri vstopu na kabinsko žičnico ter izberejo sebi in svojemu znanju ter sposobnostim primerna smučišča;
 • se pred nakupom smučarskih vozovnic seznanijo tudi s postopki odvzema smučarske vozovnice v primeru zlorabe smučarskih vozovnic;
 • da se na smučišče podajo primerno opremljeni – z brezhibno smučarsko opremo in primernimi oblačili, saj del smučišč sega v visokogorje.

2. Nakup in veljavnost vozovnic

 • Vozovnice na osnovi veljavnega cenika lahko kupite: z gotovino, plačilnimi karticami (BA in Maestro) in kreditnimi karticami (Visa, Mastercard, Diners) pri blagajnah na spodnji in zgornji postaji kabinske žičnice.
 • Vavčarje lahko za vozovnice zamenjate na kartomatu na spodnji postaji kabinske žičnice.
 • Vozovnice z dodatnimi popusti (šole, skupine, agencije) lahko kupite le na blagajnah spodnje postaje kabinske žičnice.
 • Prodaja in nadzor vozovnic poteka preko računalniško vodenih blagajn in elektronskih čitalcev. Obiskovalci so dolžni ob vstopu na napravo registrirati vozovnico na elektronskih kontrolnih napravah. Obiskovalci so dolžni na smučišču kadarkoli in kjerkoli pokazati vozovnico pooblaščeni osebi upravljavca. Sistem kontrole vozovnic se izvaja pod video nadzorom, na kar kupce vozovnic opozarjamo tudi na vstopnih postajah na žičnice in na blagajnah RTC Krvavec. Z nakupom vozovnice se je kupec s tem dejstvom tudi seznanil.
 • Z izvajanjem video nadzora kontrole vozovnic ne posegamo v zasebnost kupcev in uporabnikov, temveč samo primerjamo med seboj video izseke prehoda posamezne vozovnice na podlagi serijske številke posamezne vozovnice, pri čemer upoštevamo zakonska določila ZVOP-1 (Zakona o varstvu osebnih podatkov).
 • Smučarske vozovnice prodajamo izključno na t. i. »KeyCard«. KeyCard je čip kartica, na katero je mogoče elektronsko nanesti vse naše smučarske vozovnice. Omogoča brezkontaktni, torej enostavnejši in hitrejši prehod mimo čitalcev/kontrolnikov ob vstopu na žičniške naprave. Za KeyCard je ob nakupu smučarske vozovnice treba plačati kavcijo 3 €. Po koncu smučanja ob vračilu nepoškodovanega KeyCarda kavcijo na blagajni vrnemo, lahko pa se nepoškodovan KeyCard uporabi tudi prihodnjič. Na dan smučanja ga shranite na levo stran. S seboj imejte le eno veljavno smučarsko vozovnico, saj se vam primeru hrambe večjega števila vozovnic, lahko izkoristi več vozovnic hkrati, za kar družba ne prizna povračila.
 • V času obratovanja smučišča rešujeta reklamacije v zvezi z vozovnicami blagajna na spodnji postaji kabinske žičnice in informacijska pisarna na zgornji postaji kabinske žičnice Krvavec.
 • Zamenjati je mogoče samo tisto poškodovano vozovnico, na kateri se lahko z elektronskim čitalcem preveri veljavnost oz. neizkoriščenost; stroški analize uporabe vozovnice se plačajo po ceniku.
 • Zamenjavo katerekoli poškodovane vozovnice opravimo takoj, z izjemo sezonske vozovnice, ki se izda 7. dan po prijavi. Zamenjava vozovnice se zaračuna po ceniku.
 • Na vsaki prodani smučarski vozovnici je navedena njena veljavnost. Depo vozovnice, ki so bile kupljene v predprodaji oziroma v redni prodaji vnaprej, pa imajo rok veljavnosti označen na dnu vozovnice.
 • Dnevne in časovne vozovnice omogočajo enkraten dostop in sestop s smučišča s kabinsko žičnico na dan prve uporabe.
 • Časovne oz. urne vozovnice veljajo na dan nakupa v zakupljenem času od prvega vstopa na žičniško napravo do izteka časa (bonus dodatnih 15 min za vožnjo s kabinsko žičnico navzgor. Vožnja v dolino s kabinsko žičnico je mogoča tudi po izteku časa do konca obratovanja kabinske žičnice na dan koriščenja).
 • Vnaprej kupljene vozovnice (dnevne, in 5x dnevna vozovnica v sezoni) veljajo dve zimski sezoni, razen urnih vozovnic, ki veljajo samo eno zimsko sezono.
 • Uporabnik 5x dnevne vozovnice v sezoni prosto izbere dneve smučanja do izrabe vozovnice. Vozovnica je prenosljiva, dnevno je mogoče uporabiti le en dan iz vozovnice.
 • Ugodnost nakupa družinskega paketa za dnevno smuko lahko koristijo družine za največ 2 odrasli osebi (najmanj 1 odrasli + 1 otrok do 14,99 let) plus otroci stari do 14,99 leta in mladi od 15 do 18.99. let, ob primernem dokazilu (npr. osebni dokument). Na družinski paket ni dodatnih popustov.
 • SKIALP dnevna vozovnica omogoča enkraten dostop in sestop s smučišča s kabinsko žičnico in uporabo smučišča za namen vzpenjanja in spuščanja s turnimi smučmi v času obratovanja smučišča na dan prve uporabe. Je enotna vozovnica, ki velja za vse starostne skupine.
 • Večdnevne vozovnice veljajo zakupljeno število dni, zaporedoma od prvega koriščenja vozovnice;
 • Veljavnost vsake večdnevne vozovnice je mogoče podaljšati po ceni dneva z vozovnice, ki jo imetnik že ima in jo želi podaljšati.
 • Sezonske vozovnice s sliko niso veljavne brez fotografije imetnika.
 • Pri že kupljenih vozovnicah ni mogoče spremeniti veljavnosti vozovnic, razen pri podaljšanju večdnevnih vozovnic z doplačilom
 • Vozovnice s pretečeno veljavnostjo se z doplačilom po ceniku podaljšajo za eno zimsko sezono. Vozovnicam z oznako 1-1700-itd. se veljavnost podaljša na Krvavškem prodajnem mestu, tistim z oznako 1-1703-itd. pa se veljavnost podaljša na Roglinem prodajnem mestu. Študentske vozovnice s pretečeno veljavnostjo se lahko podaljšajo proti doplačilu po ceniku le na dan smučanja skupaj z dokazilom o statusu.
 • »VIP« vozovnica je sezonska vozovnica, ki omogoča VIP parkirišče, VIP vhod na kabinsko sedežnico, VIP vhod na 6-sedežnico Vrh Krvavca in 1-krat dnevno kavo po izbiri na Plaži pri hotelu. Vozovnica ni veljavna brez fotografije imetnika in ni prenosljiva.
 • Sezonska vozovnica pon–pet je enotna vozovnica, ki velja za vse starostne skupine, ni veljavna brez fotografije imetnika, ni prenosljiva in velja na smučišču Krvavec, od ponedeljka do petka, razen ob praznikih in po zakonu dela prostih dnevih. Od 15. 3. naprej velja vse dni v tednu. Vozovnica ima 70 dni snežne garancije.
 • Sezonska vozovnica Krvavec s sliko velja vse dni v tednu za smučišče Krvavec. Vozovnica ni veljavna brez fotografije imetnika in ni prenosljiva.
 • Sezonske družinske vozovnice Krvavec veljajo vse dni v tednu za smučišče Krvavec. Vozovnice niso veljavne brez fotografije imetnika in niso prenosljive. Vozovnice lahko koristijo družine za največ 2 odrasli osebi. Ti osebi sta zakonca, starša ali življenjska partnerja z otroci in/ali mladostniki, ki so prijavljeni in živijo na skupnem naslovu. Ugodnost družinskega paketa se lahko koristi le ob nakupu vseh vozovnic naenkrat s primernim dokazilom o bivanju na skupnem naslovu in/ali dokazilu družinske relacije. Otroci do 5.99 let (rojeni l.2017 in mlajši) dobijo brezplačno vozovnico proti doplačilu medija 3 €. Do dodatne vozovnice k družinskemu paketu (kot 5 član ali več) so upravičeni otroci od 6 do 14.99 leta (rojeni med l. 2008 in l. 2016) iz družine, katera kupi enega izmed družinskih paketov št. 3, 6, 7, 9, 10, 12, 13, 14, 15 in 16. V kolikor je v družini več otrok te starosti, lahko vsi prejmejo dodatno vozovnico. Na družinski paket ni dodatnih popustov.
 • Sezonske vozovnice veljajo od začetka uradnega obratovanja smučišča do zaključka uradnega obratovanja smučišča. Sezonska vozovnica Krvavec se šteje za izkoriščeno, če smučišče obratuje 100 dni. V primeru krajšega obratovanja se imetnikom sezonskih vozovnic sorazmerni delež v višini 1% od vrednosti sezonske vozovnice za vsak dan predčasnega zaprtja smučišča povrne v roku 15 dni od zaprtja smučišča.
 • »SKIALP« sezonska vozovnica s kabinsko žičnico omogoča dostop in sestop s smučišča s kabinsko žičnico in uporabo smučišča za namen vzpenjanja in spuščanja s turnimi smučmi v času obratovanja smučišča. Je enotna vozovnica, ki velja za vse starostne skupine, ni veljavna brez fotografije imetnika, ni prenosljiva in velja vse dni v tednu.
 • Letna enosmerna vozovnica za kabinsko žičnico s sliko se glasi na ime imetnika in je neprenosljiva vozovnica. Vključuje eno vožnjo s kabinsko žičnico in 4-sedežnico Tiha dolina na dan. Ne vključuje prevoza kolesa. Velja od 1.10.2022 do 30.9.2023.
 • Sezonska enosmerna vozovnica za kabinsko žičnico s sliko se glasi na ime imetnika in je neprenosljiva vozovnica. Vključuje eno vožnjo s kabinsko žičnico in 4-sedežnico Tiha dolina na dan. Ne vključuje prevoza kolesa. Velja od začetka zimske smučarske sezone do konca smučarske sezone 2022/23.
 • Službena delavska vozovnica s sliko je izdana na ime gostinskega objekta. Vozovnica ni smučarska vozovnica in omogoča le prevoz do delovnega mesta /kabinska žičnica + sedežnica.
 • Otroci do 5,99 let (rojeni l. 2017 in mlajši) smučajo brezplačno v spremstvu staršev. Ob doplačilu 3 € za KeyCard prejmejo svojo smučarsko vozovnico. Za otroka lahko karto na blagajni kupi/prevzame le njegov starš ob predložitvi veljavne smučarske vozovnice (ki jo kupi istočasno, ali pa jo ima iz predprodaje) in osebnih dokumentov za oba. Velja tudi za imetnike sezonskih vozovnic. V kolikor ima starš vozovnico le za kabinsko žičnico, otrok ne more prejeti brezplačne smučarske vozovnice. Otrok brez smučarske vozovnice ni zavarovan na žičniški napravi za primer odgovornosti upravljavca smučišča.
 • Vsi otroci, ki smučajo samostojno in/ali smučajo v smučarskih klubih, šolah in tečajih s trenerjem ali vodjo vrste, potrebujejo veljavno vozovnico.
 • Otroška vozovnica velja do 14,99 leta starosti (rojeni l. 2008 in mlajši).
 • Mladi od 15. do 18,99 leta (rojeni med l. 2004 in l. 2007) imajo ob predložitvi dokazila o starosti pravico do nakupa mladinske vozovnice.
 • Seniorji nad 65 let (rojeni l. 1957 ali prej) ) imajo ob predložitvi dokazila o starosti pravico do nakupa seniorske vozovnice;
 • Slepi in slabovidni ter njihovi spremljevalci so pri nakupu smučarskih vozovnic na dan obiska upravičeni do 50 % popusta; invalidi I. in II. kategorije so upravičeni do 10 % popusta smučarske vozovnice na dan obiska. Popusti se med seboj ne seštevajo;.
 • Vozovnice s popustom – za otroke, mlade, seniorje, invalide I. in II. kategorije in njihove spremljevalce, študente velja ob predložitvi ustreznega dokazila o starosti oz. statusu znižana cena za tiste vrste vozovnic, ki so posebej označene v ceniku. Vozovnice so veljavne le skupaj z dokazilom o starosti oz. statusu;
 • Vozovnice, ki vključujejo povratni prevoz s kabinsko žičnico, omogočajo enkraten dostop in sestop.
 • Na zahtevo blagajnika, kontrolorja ali druge uradne osebe mora smučar, ki želi uveljaviti popust, z ustreznim dokumentom dokazati upravičenost do popusta, prav tako tudi starši oz. spremljevalci za starost otroka.
 • Spremljevalcem osnovnih in srednjih šol, ki sami vodijo šolske skupine, pripada ena prosta vozovnica za spremljevalca na 20 učencev,
 • Za organizirane skupine nad 20 smučarjev je 1 vozovnica brezplačna.
 • V času novoletnih (od 26.12.2022 do 2.1.2023) in zimskih počitnic (od 30.1.2023 do 12.3.2023) v prodaji ni terminskih šolskih vozovnic (šola v naravi). V teh terminih se prodajajo terminske vozovnice po rednem ceniku. V omenjenih terminih in ob praznikih, za dnevne šolske skupine veljajo cene, ki so veljavne ob vikendih (sobota, nedelja).
 • Vozovnica »nočno sankanje« ni smučarska vozovnica. Omogoča povratno vožnjo s kabinsko žičnico in neomejeno število voženj s štirisedežnico Tiha dolina v času organiziranega nočnega sankanja (ob torkih, petkih in sobotah od 16.30 do 19.30 ure). Odhod v dolino s smučišča Krvavec je mogoč do konca obratovanja kabinske žičnice. V primeru slabega vremena (sneg, megla, veter) nočno sankanje odpade.
 • Smučarske vozovnice v poletni sezoni niso veljavne;.
 • Smučarski center izda vozovnice brez predhodnega plačila svojih pogodbenih partnerjev le, če so zapadle terjatve poravnane.

3. SPLETNI NAKUP

Pogoji spletne prodaje smučarskih vozovnic

I. SPLOŠNO

 1. Naslednji pogoji veljajo za nakup smučarskih vozovnic na spletni strani www.skipass.krvavec.eu.
 2. RTC Krvavec d. o. o. (v nadaljevanju prodajalec) kupcu spletne prodaje (v nadaljevanju kupcu) pred nakupom omogoča vpogled v ponudbo in cene smučarskih vozovnic za Krvavec.
 3. Kupec prejme potrdilo o nakupu na navedeni e-naslov. Vozovnica velja kot račun.
 4. Spletna prodaja je omogočena 24 ur na dan.
 5. Poleg teh pogojev spletni nakup določajo tudi Splošni pogoji poslovanja prodajalca, vendar le, če iz naslednjih pogojev ni razvidno drugače.

II. NAKUP

 1. Na spletni strani www.skipass.krvavec.eu je mogoč nakup vseh smučarskih vozovnic, ki so objavljene v uradnem ceniku za smučišče Krvavec. Prodajalec si pridržuje pravico, da določene ugodnejše vozovnice prodaja le na blagajni smučišča Krvavec.
 2. Za vsak spletni nakup mora kupec soglašati s Pogoji spletne prodaje smučarskih vozovnic.
 3. Ob nakupu kupec obvezno vpiše ime, priimek, naslov, kontaktno telefonsko številko, elektronski naslov in naslov za dostavo, pravne osebe pa tudi naziv podjetja ter davčno številko.
 4. Kupec iz seznama kart izbere vozovnico in jo doda v košarico nakupa. V košarico je mogoče dodati neomejeno število smučarskih vozovnic. Za vse smučarske vozovnice veljajo pogoji o prodaji smučarskih vozovnic. Kupec lahko kupi smučarsko vozovnico za tekočo sezono. Smučarska vozovnica (razen urnih vozovnic in vseh sezonskih vozovnic) velja dve sezoni od datuma nakupa (datum je označen na vozovnici). Sezonske vozovnice veljajo od začetka smučarske sezone do zaključka obratovanja smučišča.
 5. Po uspešnem zaključku spletnega nakupa kupec prejme na elektronski naslov potrdilo o nakupu z vsemi podatki o naročilu.

III. PLAČILO, PREVZEM, DOSTAVA

 1. Nakupe je mogoče plačati s kreditnimi karticami ali po predračunu. Mogoče je plačati s kreditnimi karticami Mastercard, Visa, Karanta in Diners. Kupec mora navesti 16-mestno številko kartice, datum veljavnosti in CVC-kodo (3-mestna kontrolna številka, ki je zapisana na hrbtni strani kartice pri podpisu).
 2. Kupec izbere način prevzema naročenih smučarskih vozovnic. Kupcu je na voljo izbira dostava na dom ali prevzem na smučišču Krvavec.
 3. Kupec lahko smučarske vozovnice na smučišču Krvavec dvigne le s potrdilom o nakupu, ki ga je prejel na svoj elektronski naslov.
 4. Skupnemu plačilu nakupa se prišteje poštnina v višini 3 €, če kupec izbere dostavo na dom v Sloveniji in je znesek naročila nižji od 50€. Za dostavo v tujino, se nakupu prišteje poštnina v višini 5€. Dostava v tujino se izvaja le v države EU in v Srbijo, Bosno in Hercegovino, Makedonijo in Črno goro in na Hrvaško.
 5. Vsi nakupi vozovnic bodo obdelani in odposlani v 8 delovnih dneh po nakupu oziroma po avtorizaciji plačila. Rok za dostavo Pošte Slovenije je 3 delovne dni. Za pošiljanje pošiljk v mednarodnem prometu je predvideni rok za dostavo 8 delovnih dni.
 6. Če kupec pri nakupu določi, da bo vozovnico ali blago prevzel osebno, prodajalec na morebitno poznejšo zahtevo tega ne pošilja.
 7. Če kupec priporočene pošiljke smučarskih vozovnic ne prevzame in se ta vrne na naslov prodajalca, jo lahko kupec prevzame samo osebno pri prodajalcu brez dodatnih stroškov. Smučarske vozovnice (razen sezonske) se prevzamejo na kartomatu na spodnji postaji kabinske žičnice na Krvavcu, sezonske pa na blagajni. Prodajalec smučarskih vozovnic ne pošilja ponovno.

IV. ODGOVORNOST, PREKLIC, ZAMENJAVA

 1. Prodajalec ne nosi odgovornosti, če kupec smučarske vozovnice ne prejme pred načrtovanim odhodom na smučišče. Prodajalec prav tako ne nosi odgovornosti, če je na dan prihoda na smučišču slabo vreme.
 2. Kupec sam nosi polno odgovornost, da bo prevzel pošiljko, poslano s priporočeno pošto, oziroma jo bo osebno prevzel na izbranem prevzemnem mestu.
 3. Prodajalec ne odgovarja, če kupec smučarske vozovnice izgubi. Dvojnike se izdaja proti doplačilu.
 4. Dostavo izvaja Pošta Slovenije. Prodajalec ne nosi odgovornosti za izgubljeno pošto, napačno vročene pošiljke in kakovost dostave.
 5. Za zamenjavo smučarskih vozovnic veljajo Splošni pogoji poslovanja. Ni mogoče uveljavljati povračila poštnine.
 6. Odstop od nakupa blaga je mogoč v štirinajstih dneh od dneva dobave v skladu z določbami Zakona o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/2004). Povračila poštnine ni mogoče uveljavljati.

V. VARNOST IN ZASEBNOST OSEBNIH PODATKOV

 1. Prodajalec omogoča varnost nakupa. Na naših straneh zagotavljamo ustrezno zaščito pred nezaželenimi zlorabami. Spletna prodaja poteka v varnem načinu protokola HTTPS, ki uporablja SSL (Secure Sockets Layer). Podatki so kodirani s 128-bitnim ključem, ki preprečuje, da bi kdo prestregel kupčeve podatke.
 2. Vsi osebni podatki o kupcu se shranjujejo v bazi podatkov prodajalca, razen podatkov o plačilnih karticah. Podatki o karticah se obdelujejo na spletni strani banke in jih je treba pri ponovnem nakupu znova navesti. Za varovanje in obdelavo podatkov plačilnih kartic skrbi banka, ki omogoča popolnoma varne transakcije. Tako je onemogočena vsaka zloraba.
 3. Vsi podatki, ki jih kupec posreduje, bodo izključno v lasti RTC Krvavec, d. o. o. Varovani bodo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 86/2004) in ne bodo posredovani tretjim osebam, razen če to določa zakon. Uporabljeni bodo samo s kupčevim privoljenjem, in sicer tako, da prodajalec zagotovi nemoteni proces spletnega nakupa. Na željo kupca se bodo uporabili tudi za posredovanje obvestil, ponudbe in novosti.

VI. RAZNO

 1. Vozovnica je veljavna le v okviru podatkov, ki so na njej zapisani: vrsta vozovnice, veljavnost vozovnice.
 2. Za vse pritožbe, preklice naročil, reklamacije in dodatne informacije o naročanju ter nakupu preko spleta sta kupcu na voljo telefonska številka 04 25 25 911 in elektronski naslov info@rtc-krvavec.si.
 3. Potrdilo o nakupu, ki ga kupec prejme po elektronski pošti, ne velja namesto smučarske vozovnice in z njim kupec ne more uveljavljati plačane smučarske vozovnice. Na smučišču se mora kupec izkazati izključno z veljavno smučarsko vozovnico, ki jo prejme po pošti, ali jo prevzame osebno na prevzemnih mestih.
 4. Vse cene so v EUR in vključujejo DDV. Lahko se spremenijo brez predhodne napovedi.
 5. Navedene cene v spletni predprodaji vozovnic in blaga so nepreklicne in veljajo samo ob naročilu preko spleta.

4. Povračilo kupnine in izguba vozovnice

POSLABŠANJE VREMENA, MEGLA, VETER, ZAPORA PROG, PREKINITEV ALI ZASTOJ DELOVANJA POSAMEZNIH NAPRAV NISO RAZLOG ZA POVRNITEV KUPNINE ALI PODALJŠANJE VELJAVNOSTI VOZOVNICE.

 • V času obratovanja smučišča rešujeta reklamacije v zvezi z vozovnicami blagajna na spodnji in informacijska pisarna na zgornji postaji kabinske žičnice Krvavec.
 • V primeru poškodbe smučarja je imetnik sezonske vozovnice upravičen do sorazmernega deleža povračila kupnine v obliki dobropisa do 31.1.2023. Vračilo kupnine zahteva zdravniško potrdilo o poškodbi in sezonsko vozovnico. Za poškodbe, nastale po 31. 1. 2023 se sorazmerni delež kupnine ne obračunava.
 • V primeru poškodve smučarja se na podlagi poročila o smučarski nezgodi na smučišču in smučarske vozovnice izstavi dobropis od naslednjega dne dalje. Dobropis se izstavi tudi enemu spremljevalcu poškodovanega smučarja, ki je skupaj s ponesrečenim predčasno zapustil smučišče. Za dnevne in urne vozovnice ni povračila.
 • Družba ne povrne kupnine v primeru bolezni, z izjemo udeležencem šole v naravi za večdnevno (od 2- do 7-dnevno) vozovnico.
 • Kupljenih vozovnic ni mogoče vrniti in zahtevati vrnitev kupnine;
 • Izgubljeno ali poškodovano sezonsko vozovnico je mogoče nadomestiti ob plačilu stroškov zamenjave. Izgubljeno sezonsko vozovnico nadomestimo po ugotovitvi stanja koriščenja vozovnice v 7 dneh po prijavi.
 • Družba ne prizna nobenega nadomestila za izgubljene vozovnice.

5. Zloraba vozovnic

 • Vozovnice so neprenosljive, razen prenosnih sezonskih vozovnic in 5x dnevne v sezoni.
 • Uporabniki vozovnic, ki so kupljene po znižani ceni, so se ob legitimaciji dolžni izkazati z ustreznimi dokazili o upravičenosti do teh popustov (dijaška izkaznica, študentska izkaznica, osebna izkaznica, potni list ipd.).
 • Poskus ali zloraba vozovnice in kršenje pravil varnega smučanja so razlog za takojšen odvzem vozovnice. Za odvzem vozovnice je pooblaščena uradna oseba družbe.
 • Pri zlorabi vozovnice je kršitelj dolžan za vsak dan ugotovljene zlorabe plačati odškodnino v višini trikratne vrednosti dnevne ODRASLE vozovnice in položiti do plačila odškodnine ustrezno varščino (oprema).
 • Družba si pri zlorabi vozovnice ali kršenju reda oz. pravil varnega smučanja, pridržuje pravico do uvedbe prekrškovnega postopka pri pristojnem organu.

6. Parkiranje in uporaba parkirnih prostorov

 • Parkiranje oz. uporaba parkirnih prostorov ob spodnji postaji kabinske žičnice Krvavec je brezplačna. Vozniki so dolžni upoštevati prometno signalizacijo in navodila redarjev.
 • Prepovedano je parkiranje na vseh dovoznih cestah in privatnih zemljiščih.
 • Za parkirana vozila družba ne prevzema nobene odgovornosti.

7. Varnost obratovanja, poškodovanje naprav na smučiščih in žičnicah

 • RTC Krvavec vsako oglaševanje na objektih, napravah in parkiriščih zaračunava v skladu s cenikom. Samovoljno oglaševanje na objektih, napravah in parkiriščih se kaznuje s kaznijo 500 €/m2 + DDV za posamezni oglas. Samovoljni oglaševalec mora takoj odstraniti oglas na lastne stroške. Čiščenje letakov ali nalepk, ki jih samovoljni oglaševalec noče odstraniti sam, se zaračuna po dvojni ceni čiščenja.
 • Če družba ugotovi, da je obiskovalec poškodoval žičniško ali katero drugo napravo na smučišču, je povzročitelj ali njegov skrbnik dolžan povrniti škodo. Družba si pridržuje pravico do sprožitve kazenskega pregona zaradi poškodovanja tuje lastnine in do odškodninske tožbe. Do končne ugotovitve višine škode sme družba od povzročitelja zahtevati kavcijo v višini 500 € ali zadržati smučarsko opremo.
 • Družba si pridržuje pravico, da posameznikom in skupinam zaradi njihovih preteklih kršitev pravil vedenja ali varnega smučanja odreče pravico dostopa na smučišče. Družba odreka dostop na žičnice in smučišče vinjenim osebam, osebam pod vplivom mamil in osebam, ki se neprimerno vedejo. Zanje in za njihovo ravnanje družba ne odgovarja.
 • Na vseh žičniških napravah je prepovedano kajenje, uporaba odprtega plamena in odmetavanje cigaretnih ogorkov (zaradi nevarnosti požara na trasi žičnice) in odpadkov.

8. Splošne določbe o obratovanju žičnic

 • Vse žičniške naprave delujejo po principu samopostrežbe.
 • Uporabnik katerekoli žičniške naprave mora obvladati tehniko varnega vstopa in izstopa iz naprave.
 • Če obiskovalci na sedežnici ali vlečnici potrebujejo pomoč pri vstopu, naj pravočasno zaprosijo za pomoč žičničarja ob žičniški napravi.
 • Pred vstopom na sedežnico morajo smučarji s snowboardi obvezno odpeti eno vez.
 • V kolikor poleg krožno kabinske žičnice obratuje še 1 žičniška naprava na smučišču, se smatra da smučišče obratuje.
 • Delovni čas žičnic in smučarskih prog se prilagaja dnevnemu stanju snežnih in vremenskih razmer (npr.: ob močni odjugi skrajšan popoldanski obratovalni čas žičnic in smučišča, ob močnem vetru zaustavitev žičniških naprav itd.).
 • Kabinska žičnica na smučišče Krvavec v dneh velikega števila obiskovalcev vozi neprekinjeno, v času manjšega obiska vozi na vsake pol ure (npr: 10:00, 10:30, 11:00 ..), od 17:00 do 20:00 pa vozi vsako polno uro oziroma po potrebi.
 • Obiskovalci lahko naročijo posebno vožnjo izven delovnega urnika. Naročnik plača stroške izrednega zagona in stroške vozovnice po ceniku.
 • V sezoni in med pomladansko smuko lahko družba zaradi tehničnih, organizacijskih, gospodarskih ali naravnih razlogov izključi obratovanje posamezne žičniške naprave in smučarske proge. Zožena ponudba ni razlog za znižanje cen vozovnic.
 • Družba si zaradi tehničnih, organizacijskih, gospodarskih ali naravnih razlogov pridružuje pravico do spremembe urnika obratovanja žičniških naprav.

9. Prevoz oseb, otrok, prtljage, tovora in domačih živali

 • Na žičnicah je prepovedano prevažanje otrok in domačih živali v nahrbtnikih ali na prsih.
 • Prevoz tovora se obračuna po ceniku (1 kg = 1 €) za vse potnike, ki niso gosti hotela Krvavec ali apartmajske hiše Muštrinka. V ceno prevoza tovora ni všteta pomoč delavcev družbe pri nakladanju in razkladanju ter razvoz tovora po Krvavcu. Pomoč in razvoz po Krvavcu se lahko posebej dogovori in plača.
 • Družba ne prevzema nobene odgovornosti za nepravočasno dostavo in prevoz nepravilno embaliranega tovora (poškodovanje, zmrzal itd.). Tovor mora biti pravilno embaliran in pripravljen za prevoz na žičniških napravah in zaščiten pred odtujitvijo, sicer ga mora spremljati lastnik ali predstavnik lastnika.
 • Prevoz zmajev in jadralnih padal na Krvavcu je dovoljen s kabinsko žičnico, sedežnico Gospinca in štirisedežnico Tiga dolina.
 • Prevoz domačih živali je možen samo s kabinsko žičnico na smučišču Krvavec. Pri prevozu na kabinski žičnici morajo biti domače živali ustrezno zavarovane (jermen, nagobčnik, košara).

10. Varnost, zavarovanje in odgovornost

 • Otroci do 14. leta starosti na smučišču obvezno nosijo zaščitno smučarsko čelado.
 • Osnovne šole, ki organizirajo športni dan na Krvavcu in preko RTC Krvavec za vodenje vrst najamejo smučarske učitelje, morajo predhodno sestaviti seznam otroških skupin (največ 12 otrok v skupini) po znanju smučanja in ga oddati koordinatorju vodenja v Info pisarni pred začetkom športnega dne.
 • Vodje skupin in trenerji so odgovorni za varnost smučarjev v skupini.
 • Vodje skupin, ki uporabljajo poligon za treninge in tekmovanje, morajo predhodno dobiti dovoljenje vodje smučišča in plačati uporabo poligona. Vodje skupin in učitelji smučanja morajo svojo dejavnost prijaviti predhodno informacijski pisarni na zgornji postaji kabinske žičnice Krvavec, dobiti dovoljenje in plačati pristojbino za uporabo smučišča.
 • V primeru nevarnega vodenja skupine, neprijavljene uporabe poligona, neprijavljenega poučevanja smučanja, družba prepove nadaljevanje dejavnosti na smučišču, brez povračila kupnine – skupini se odvzamejo smučarske vozovnice.
 • Imetnik vozovnice je z nakupom vozovnice pri prevozu na vseh žičniških napravah in pri uporabi smučišča zavarovan zoper telesne poškodbe ali poškodovanje opreme oz. tovora, če poškodbe nastanejo po krivdi ali malomarnosti upravljavca.
 • Družba ne prevzame nobene odgovornosti za telesne poškodbe in poškodovanje opreme imetnikov vozovnic in drugih oseb, če poškodbe nastanejo kot posledica neupoštevanja razmer na smučišču, števila obiskovalcev, vremena, kakovosti snega, neprilagojene vožnje, neupoštevanja pravil FIS, oznak in navodil upravljavca žičnic, nezadostne telesne pripravljenosti, pomanjkljive športne opreme, smučanja pod vplivom alkohola ali mamil, smučanja po neurejenem ali neorganiziranem smučarskem prostoru itd.
 • Smučarji na smučišču Krvavec uporabljajo naprave v »Snežnem in Otroškem Manner« parku na lastno odgovornost. RTC Krvavec za poškodbe na tem prostoru, ki nastanejo zaradi neizkušenosti uporabnikov ali zaradi uporabe naprav brez navzočnosti trenerja, ne prevzema nobene odgovornosti.
 • Reklamacije, pritožbe, prijave telesnih poškodb in prijave poškodovanja opreme oz. tovora sprejme na Krvavcu informacijska pisarna na zgornji postaji kabinske žičnice.
 • Pogoja za morebitni odškodninski zahtevek družbi sta predložitev veljavne smučarske vozovnice na dan poškodbe in uradno poročilo o smučarski nezgodi na smučišču nadzornika na smučišču neposredno po nastanku.
 • Obiskovalcem smučišč priporočamo, da imajo s seboj potrjeno kartico zdravstvenega zavarovanja. V primeru poškodbe na smučišču je morebitni prevoz z reševalnim vozilom do bolnišnice brezplačen samo za osebe, ki imajo osnovno in dodatno zdravstveno zavarovanje. Ostalim poškodovancem se prevoz zaračuna po ceniku, ki ga določi Zavarovalnica za zdravstveno zavarovanje Slovenije.
 • V primeru povzročitve nesreče na smučišču si družba pridržuje pravico za sprožitev postopka za prekršek zoper povzročitelja.

11. Dejavnosti na smučišču, smučarske šole, treningi in tekmovanja

 • Za vse dejavnosti na smučišču je treba predhodno pridobiti soglasje upravljavca smučišča.
 • Za vse komercialne dejavnosti na smučišču je treba predhodno pridobiti pisno soglasje upravljavca in plačati pristojbino po ceniku.
 • Organizirano poučevanje smučanja na smučišču lahko opravljajo le strokovno usposobljeni delavci, ki pridobijo predhodno pisno soglasje upravljavca.
 • Organizator prireditve ali tekmovanja na smučišču je dolžan vnaprej to priglasiti na pristojni upravni enoti. Organizator mora z upravljavcem smučišča predhodno skleniti pogodbo o ureditvi medsebojnih razmerij pri uporabi smučišča za prireditev ali tekmovanje in obvezno priložiti priglasitev prireditve ali tekmovanja.
 • Organizator prireditve, treninga in tekmovanja mora na lastne stroške in z lastnimi redarji s trakom fizično ločiti od ostalega smučišča del smučišča, ki se uporablja za prireditev, trening ali tekmovanje in ga fizično ločiti od rekreativnih površin (postaviti opozorilne znake!).
 • Pred začetkom prireditve tekmovanja mora organizator zagotoviti lastno reševalno službo, zdravnika in dovoljenje pristojne upravne enote za organizacijo prireditve. Priporočljivo je zavarovanje udeležencev na tekmi oz. treningu. Po koncu prireditve mora organizator odstraniti s proge znake, zaščitna sredstva in druge naprave.

12. Nočno sankanje na Krvavcu

 • Pred uporabo programa »Nočno sankanje na Krvavcu« se mora vsak udeleženec seznaniti s temi pravili. Udeležence do 15 let starosti mora s temi pravili seznaniti polnoletna oseba.
 • Uporaba proge za nočno sankanje in štirisedežnice Tiha dolina je povezana s tveganji in se izvaja na lastno odgovornost udeležencev. Za odgovornost družbe Jecom Šport d. o. o. in RTC Krvavec, d. o. o. glej točko Varnost, zavarovanje in odgovornost. Uporaba proge za nočno sankanje je dovoljena samo v okviru označene proge in v času, ko to predhodno določi upravljavec oz. organizator. Uporabniki sedežnice morajo brezpogojno upoštevati navodila osebja na žičnici. Prevoz smučarjev s sedežnico Tiha dolina v času nočnega sankanja ni dovoljen!
 • Program »Nočno sankanje na Krvavcu« je primeren za udeležence, starejše od 6 let, ki nimajo psihofizičnih težav in bi uporaba »Nočnega sankanja na Krvavcu« zanje ali za druge predstavljala zdravstveno ali kakršno koli drugo nevarnost ali tveganje. Otroci pod 15. letom starosti se lahko programa »Nočno sankanje na Krvavcu« udeležijo le v spremstvu odgovorne polnoletne osebe in morajo imeti čelado.
 • Vsi udeleženci programa »Nočno sankanje na Krvavcu« so dolžni upoštevati navodila organizatorja in FIS pravila, ki določajo pravila vedenja na smučišču.
 • Pri kršitvah varnostnih navodil organizatorja in FIS pravil upravljavec oz. organizator ne prevzema nobenih s tem povezanih odškodninskih zahtevkov.
 • Upravljavec oz. organizator si pridržuje pravico, da od oseb, ki ne spoštujejo teh pravil uporabe, zahteva, da nemudoma prenehajo z uporabo proge za nočno sankanje in sedežnice Tiha dolina, pooblaščeni nadzornik pa lahko skladno z določili zakona o Varnosti na smučiščih udeležencem odvzame veljavno vozovnico.
 • Upravljavec oz. organizator si pridržuje pravico, da dejavnost iz varnostno-tehničnih razlogov (ogenj, vihar, nevihta, megla, veter itd.) ustavi. V tem primeru povračilo za kupljene vozovnice ni mogoče. Povračilo kupljenih vozovnic prav tako ni mogoče, če udeleženec prostovoljno preneha z programom »Nočno sankanje na Krvavcu«.
 • Udeležba na programu »Nočno sankanje na Krvavcu« pod vplivom alkohola, mamil ali drugih sredstev, ki zmanjšujejo psihofizične sposobnosti, ni dovoljena.
 • Uporaba proge za sankanje izven odpiralnega časa in brez veljavne vozovnice ni dovoljena! Oddaljevanje izven območja, na katerem je organizirano nočno sankanje, je na lastno odgovornost, po končani dejavnosti bo organizator pregledal samo območje sankanja, ostalega dela smučišča ne.

13. Turno smučanje na Krvavcu

 • Pred uporabo programa »Turno smučanje na Krvavcu« se mora vsak udeleženec seznaniti s temi pravili. Udeležence do 15 let starosti mora s temi pravili seznaniti polnoletna oseba.
 • Turni smučarji so uporabniki smučišča in so s tem dolžni spoštovati osnovna FIS pravila.
 • Uporaba smučišča za namen vzpenjanja in spuščanja s turnimi smučmi je dovoljena samo v času obratovanja smučišča.
 • Izven obratovanja smučišča je vzpenjanje in spuščanje po smučarskih progah strogo prepovedano.
 • Vzpenjanje je dovoljeno samo po zato določeni trasi za turne smučarje.
 • Če zaradi snežnih razmer ali kakšnih drugih razlogov vzpenjanje ni mogoče po označeni trasi, se je dovoljeno vzpenjati ob skrajnem robu smučišča, brez prečkanja smučarskih prog. Vzpenjanje je v obeh primerih dovoljeno, da je v liniji le en turni smučar.
 • Nespoštovanje pravil vzpenjanja je zelo nevarno za vse udeležence na smučišču in je lahko sankcionirano s strani nadzornikov smučišča.
 • Pri spuščanju oz. smučanju so turni smučarji enakopravni udeleženci smučišča z ostalimi smučarji in so dolžni poskrbeti za svojo varnost in varnost drugih.
 • Turni smučarji brez veljavne dnevne ali sezonske smučarske ali SKIALP vozovnice, smučišča ne smejo uporabljati.
 • Nočno turno smučanje je možno vsak petek med 17:00 in 19:30 uro.

14. Posebne določbe o varnosti in redu na smučišču

Smučar mora na smučišču ravnati samo odgovorno in odgovorno do drugih, da ne ogroža ali poškoduje sebe, drugega ali naprave.


Na smučišlu je dovoljeno samo smučanje.

 • Smučar je na smučišču dolžan upoštevati navodila nadzornikov na smučišču, delavcev žičnice in reševalcev, upoštevati pa je dolžan tudi odredbe vseh opozorilnih in obvestilnih tabel na smučišču ter pravila FIS in veljavno zakonodajo s področja varnosti na smučišču in žičnicah.
 • PREPOVEDANO JE smučanje v nasprotju s pravili FIS in določbami zakona o varnosti na smučiščih ter vrivanje v vrste pred žičnicami. Kršitev se lahko kaznuje s takojšnjim odvzemom vozovnice brez odškodnine. Za odvzem vozovnice je pooblaščena uradna oseba družbe.
 • PREPOVEDANO je smučanje po zaprtih progah, označenih z znakom "ZAPRTA PROGA" in smučanje izven urejenih smučarskih prog.
 • ABSOLUTNA PREPOVED velja za prehod preko žičnih ograj, s smučmi ali brez njih, saj le te omejujejo smučišče nad prepadi in različnimi vrstami (tudi snežnih) previsov in prepadov. Prav tako je PREPOVEDANO smučanje po gozdu, ruševju in izven urejenih smučarskih prog.

Klic v sili, prijava nesreč, informacije o vremenu, cenah itd.: 051 333 444, 04 27 11 800

 • Reševalna služba in prva pomoč delujeta ves čas obratovanja žičniških naprav in ju je mogoče poklicati z vseh označenih mest. Reševalci nadzirajo le urejena smučišča in odprte smučarske proge. Reševanje in prva pomoč na zaprtih smučarskih progah in izven urejenih smučišč se poškodovancem ZARAČUNA 250 €+ DDV. Pri zlorabi vozovnice je kršitelj, ki je udeležen v nesreči, sam dolžan poravnati stroške reševanja.
 • Smučanje po trasah vlečnic ni dovoljeno. Trase vlečnic se lahko prečka samo na posebej označenih mestih.
 • Hoja in sankanje po smučarskih progah nista dovoljena.
 • Vodenje psov na vrvici ali brez nje po smučarskih progah ni dovoljeno.
 • Vzletanje in pristajanje zmajev in padal na označenih in urejenih smučarskih progah ni dovoljeno.
 • Smučar mora biti na smučišču pripravljen na srečanje s teptalcem ali motornimi sanmi, še posebej na poteh, ki so označene za vožnjo teptalcev in sani.
 • Vožnje teptalcev in ski taksijev se na Krvavcu opravljajo po cesti od Jezerc in Kriške planine, mimo Gospince do Hotela Krvavec v Tihi dolini.

Uporaba naprav v Bike parku Krvavec

 • s kolesi je dovoljena uporaba krožno kabinske žičnice na Krvavec in 4-sedežnice Tiha dolina;
 • pred uporabo krožno‐kabinske žičnice in 4-sedežnice Tiha dolina je kolo potrebno očistiti.

V času med 17:00 in 8:00 uro naslednjega dne so vse smučarske proge in površine zaprte zaradi urejanja smučišč (vlečne vrvi teptalcev križajo smučarske proge) in zasneževanja. V času, ko so smučarske proge in površine zaprte, obiskovalci smučarskega centra uporabljajo smučarske proge (za hojo, smuko itd.) na lastno odgovornost, uporaba teh je življenjsko nevarna. Obiskovalci so v vsakem primeru dolžni brezpogojno upoštevati tako navodila osebja upravljavca smučišča kot tudi zvočne in svetlobne signale na strojih.

 • Vožnja z motornimi sanmi po urejenih smučarskih progah je prepovedana (po Zakonu o varnosti na smučiščih), prav tako izven urejenih smučarskih prog (po Uredbi o prepovedi vožnje z vozili v naravnem okolju).
 • Priporočila za varno smučanje SZS so vsebinski del pogojev poslovanja.
 • Uniformirani – vidno označeni učitelji koncesionarske smučarske šole Krvavec s tečajniki lahko vstopajo na posebej označene žičniške naprave skozi posebej označene prehode.
 • Nadzorniki, uniformirani redarji, žičničarji, reševalci na smučišču, policija in njihovi spremljevalci imajo prednost pri vstopu mimo vrste na vseh napravah.


Ti pogoji poslovanja so sestavljeni in objavljeni na podlagi določbe 54. člena zakona o žičniških napravah za prevoz oseb (Ur.l.RS 126/03).


SESTAVNI DEL TEH POGOJEV POSLOVANJA SO TUDI DOLOČBE ZAKONA O VARNOSTI NA SMUČIŠČIH – ZVSmuč-1 (UR.L. RS 44/2017). BESEDILO ZAKONA JE NA VPOGLED NA KRVAVCU V INFO PISARNI DRUŽBE.


01.10.2022