Poletni športni dan - RTC Krvavec
  • 04 25 25 911
  • SI
Rezervacija

Poletni športni dan

Preživite letošnji športni dan malo drugače. Obiščite Poletni park Krvavec ali pa se podajte na pravljično-doživljajsko Pot pastirskih škratov na Krvavcu.

Športni dan v Poletnem parku

V program za organizirane šolske skupine so vključene atraktivne doživljajske in zabavne aktivnosti, na katerih se otroci/dijaki zabavajo, urijo gibalno-spretnostne sposobnosti ter premagujejo strah. Mednje spadajo plezalno-pustolovski park na drevesih z napravami različnih težavnostnih stopenj, slacklinetrampolinpoligon za lokostrelstvofrizbi golfspust s tuboplezalni stolppohod od zgornje postaje kabinske žičnice do Tihe doline in nazaj. Program vključuje:
  • Povratno vožnjo s kabinsko žičnico,
  • pohod od zgornje postaje kabinske žičnice do Tihe doline in nazaj,
  • 4-urno vstopnico v Poletni park z uporabo vseh zgoraj navedenih aktivnosti,
  • strokovno usposobljeni inštruktorji so prisotni na aktivnostih: v plezalno-pustolovskem parku, poligonu za lokostrelstvo, plezalnem stolpu. Pedagogi šole skrbijo za red in disciplino. 
  • opcija: malica v Hotelu Krvavec.

Program traja 4 ure. Priporočamo primerno športno obutev in obleko.
Športni dan je organiziran za minimalno 30 otrok.

Športni dan z vodenjem

Športni dan vodijo strokovno usposobljeni inštruktorji - vodniki, ki vodijo in nadzorujejo aktivnosti v parku (zbor na zgornji postaji kabinske žičnice). V primeru večjega števila otrok, jih razdelijo v skupine in jih vodijo po aktivnostih po sistemu kolobarjenja. S tem imajo vsi otroci možnost preizkusiti vse aktivnosti.


Športni dan brez vodenja

Športni dan z manj kot 50 udeleženci lahko vodijo po aktivnostih pedagogi šole, strokovno usposobljeni inštruktorji so prisotni na določenih postajah (plezalno-pustolovski park, lokostrelstvo, plezalni stolp).


Dodatne aktivnosti

Poleg osnovnega programa športnega dne vam lahko ponudimo še spuste z gorskimi karti, skiroji ali kolesi. Spusti so primerni za otroke od 12. leta dalje. Pred uporabo se mora vsak udeleženec seznaniti s pravili uporabe spustov.

Pohod po Poti pastirskih škratov na Krvavcu

Od julija 2017 je poletna ponudba Krvavca bogatejša za poseben, v tem delu Evrope edinstven program, ki je namenjen šolam, družinam in otrokom: pravljično-doživljajsko Pot pastirskih škratov na Krvavcu

Vsebino otroci osvajajo skozi doživljanje pravljične zgodbe in spodbujanja domišljije, povezane s pastirskimi škrati, zato se jim zgoraj naveden vsebine močno vtisnejo v spomin in jih zlahka osvojijo. Domišljijo na poti razgibajo z naslednjimi aktivnostmi, v katere so aktivno vključeni:

• spoznavanje Škratovega gozda in njegovih skrivnosti
• spoznavanje Začaranih dreves in ustvarjanje zgodbe o njih
• spoznavanje Uročenih ogledal in doživetjem iluzije podob
• ostrenje čutov s hojo po Bosonogi stezi z različnimi podlagami
• spoznavanje in ustvarjanje zvokov na Gori zvokov
• iskanje čarobnega izreka in spoznavanje skrivne škratje pisave, škratorunščine. 

Nadgradnje obstoječih vsebin so torej možne in zaželene, o tem več v gradivu za učitelje, ki ga pred obiskom prejme vsaka šola.
Vsebine in doživetja poti so zaradi možnosti nivojskega podajanja primerna za otroke prve triade, ki na poti naloge rešujejo ob pomoči spremljevalcev učiteljev, ter druge triade, ko so učenci sposobni samostojnega reševanja nalog. 

Pomembni napotki pred odhodom šolske skupine na športni dan

Naloge šole, ki naroča športni dan

Naloge inštruktorjev v Poletnem parku

Varnost in zavarovanje

Informacije in prijave:

Prijava na športni dan

Prijava na športni dan

Informacije
foto točka